17 – 23 mai, săptămâna siguranței pe șosele
Administrator

„Străzi pentru viață” este sloganul ales de ONU pentru a 6-a ediție a săptămânii globale a siguranței traficului, care în acest an este sărbătorită în perioada 17 – 23 mai.

Organizația Naţiunilor Unite a lansat pentru prima oară în anul 2007  „săptămâna siguranţei pe şosele”, o inițiativă care are ca scop principal reducerea numărului accidentelor rutiere.

Inițiativa are la bază cifrele enorme ale deceselor și rănirilor grave cauzate în accidente rutiere la nivel mondial, cifre care au crescut odată cu numărul tot mai mare de utilizatori de autovehicule şi cu producţia de maşini tot mai rapide. De asemenea, ONU vizează prin aceasta o reducere a numărului accidentelor în care sunt implicate categoriile vulnerabile de participanți la trafic: bicicliști, motocicliști sau copii, precum și tinerii șoferi.

Pentru a marca aceste eforturi în România, Asociația Green Road a programat finalizarea campaniei „Șoferi de nota 10!” în perioada „Săptămânii siguranței pe șosele”.

Astfel, pe 20 mai 2021 am organizat extragerea câștigătorilor campaniei „Șoferi de nota 10!”, care a fost realizată în colaborare cu Direcția Rutieră a Poliției Române și care este dedicată conducătorilor de autovehicule fără abateri rutiere în anul 2020.

Campania se află deja la a 4-a ediție, având în acest an peste 23.000 de conducători auto înscriși în cursa pentru vouchere de combustibil sau vouchere de cumpărături.

Alături de Poliția Română punem umărul la eforturile de reducere a numărului accidentelor rutiere din România și credem că prin această inițiativă, soferii vor fi mai motivați să respecte Codul Rutier și să conducă preventiv.