Despre noi
Administrator
Green-Road

Green Road este o organizație non-guvernamentală înființată din dorința de a contribui la creșterea calității vieții. Membrii organizației abordează deopotrivă oportunitățile și provocările în dorința de a găsi noi soluții pentru siguranță rutieră îmbunătățită, mobilitate urbană sustenabilă și protecția mediului.

Siguranța rutieră constituie o problemă majoră a societății moderne. Rapoartele Organizației Mondiale a Sănătății, indicațiile Comisiei Europene precum și statisticile naționale privind accidentele rutiere conturează necesitatea urgentării unui plan de acțiune cu privire la îmbunătățirea siguranței rutiere.

Green Road este reprezentantul societății civile, adept al Strategiei Naționale pentru Siguranța Rutieră și promotor al politicilor de reducere a numărului accidentelor rutiere prin proiectele de educație, informare, instruire și formare organizate în parteneriat cu Poliția Rutieră, autoritățile locale și naționale, ONG-uri, companii și instructori de pilotaj.

Scopul organizației este crearea celei mai mari comunități a utilizatorilor de automobile personale sau comerciale ce promovează principiile șofatului preventiv.

În urmarirea țelului de îmbunătățire a siguranței rutiere, suntem dedicați obținerii de rezultate concrete prin:

  1. Educație
  • Cursuri de conduită rutieră în grădinițe, școli și licee
  • Curs teoretic de conducere defensivă
  1. Informare și aplicarea legii
  • Campanii de informare cu privire la bunele practici în domeniu
  • Campanii de conștientizare (folosirea centurii de siguranță, conducerea sub influența alcoolului/substanțelor interzise, folosirea telefonului mobil la volan etc.)
  • Campanii de promovare a donării de sânge
  1. Instruire
  • Curs practic de conducere defensivă
  • Curs de prim ajutor

 

Mobilitatea urbană, protecția mediului și reducerea nivelului de poluare urbană constituie de asemenea, puncte de referință în activitatea Green Road.

  

     Viziune

Contribuim la dezvoltarea sustenabilă a societății prin implementarea de soluții inovatoare, în scopul îmbunătățirii siguranței rutiere, mobilității urbane și protecției mediului.