Mașinile parcate ilegal în Alba Iulia sunt ridicate
Administrator

Începând cu 1 Februarie 2018, primăria din Alba Iulia a dispus ridicarea mașinilor parcate ilegal pe spațiul public.

 

 

Constatarea staționării neregulamentare și decizia de ridicare a autovehiculului se pot face doar în prezența agenților constatatori (agenți de poliție sau polițiști locali), în baza procesului verbal de contravenție.  Ulterior, mașinile identificate sunt sigilate și transportate la locul de depozitare.

Primarul Mircea Hava a declarat că „nicio mașină parcată regulamentar nu va fi afectată de noua măsură, ci doar mașinile parcate aiurea. Pe scurt, nu vom face altceva decât să taxăm nesimțirea afișată ostentativ.”

Tarifele de ridicare, transport și depozitare hotărâte de către Consiliul Local Alba Iulia sunt următoarele:

Operațiunea de ridicare – 220 lei, transportul – 130 lei, depozitarea pentru primele 24 ore – 30 lei.

Tarifele de mai sus nu includ TVA, iar contravenienții vor fi nevoiți să plătească alți 45 lei /zi (fără TVA) pentru autovehiculele depozitate mai mult de 24 de ore.

Minimul de plată pentru șoferii neatenți se ridică deci la 380 lei (fără TVA), plus amenda contravențională care însoțește automat procesul verbal de constatare.

Transportul la locul de depozitare nu se efectuează dacă proprietarul mașinii se prezintă la locul ridicării în timp ce operațiunea este în desfășurare. Astfel, proprietarul mașinii poate achita doar taxa de ridicare și amenda contravențională.

 

 

 

Sursa: adevărul.ro