Record de amenzi în Italia pentru depășirea vitezei regulamentare
Administrator

Administrația unei localități din Italia instalează o cameră fixă pentru măsurarea vitezei din dreptul unei treceri de pietoni.

Rezultatul: 58.568 de amenzi în 14 zile!

Mica localitate Aquetico din nord-vestul Italiei numără abia 120 de rezidenți, însă poziționarea lângă o importantă arteră națională (SS28 Nord) face ca aceasta să fie tranzitată de un număr considerabil de autovehicule.

Deoarece cetățenii s-au plâns în repetate rânduri administrației locale cu privire la viteza de deplasare a autoturismelor care traversau Aquetico, primarul a luat decizia de a instala o cameră fixă radar înaintea unei treceri de pietoni, unde viteza de deplasare este limitată la 50km/h.

Rezultatul a fost unul surprinzător, chiar și pentru inițiatori: aproape 60.000 de contravenții în doar două săptămâni!

Deși numărul amenzilor este unul considerabil (media contravențiilor este de 2,9 / minut), administrația comunei Pieve di Teco aduce la cunoștința opiniei publice un fapt și mai șocant: topul vitezei maxime de deplasare pe parcursul zilei, în apropierea trecerii de pietoni, este de 135km/h!

Cu siguranță, în cazul nefericit al unui incident rutier la această viteză de deplasare, nici pietonii și nici pasagerii mașinii nu ar avea prea multe șanse.

 

În ciuda calculelor financiare cu privire la aplicarea amenzilor de circulație, municipalitatea anunță că scopul inițiativei nu este de a acumula mai mulți bani la buget, ci de a încuraja respectarea limitei legale de viteză.

Astfel, localnicii din Aquetico vor putea circula într-un mediu sigur și confortabil.

 

Sursa: drivetribe.com