Sistemul de frânare automată – obligatoriu în Uniunea Europeană din 2020
Administrator

Uniunea Europeană a aprobat propunerea Organizației Națiunilor Unite prin care sistemul de frânare automată devine obligatoriu din 2020 pentru toate modelele noi.

Legea prevede ca sistemul AEB (autonomous emergency breaking) să funcționeze până la viteze de 60km/oră, fiind activ în special în medul urban, cu scopul reducerii numărului accidentelor rutiere.

Așa cum era de așteptat, reglementarea este obligatorie doar pentru modelele  lansate începând cu 2020, în timp ce mașinile aflate în exploatare sunt lăsate în afara discuției.

Sistemul AEB explicat în imagini:

Propunerea aprobată recent de Uniunea Eropeană și Japonia face parte dintr-un șir mai lung de sisteme de siguranță care ar trebui introduse în dotările standard ale autoturismelor precum: Cruise Control Adaptive, Lane Keep Assist, detectarea consumului de alcool sau detectarea unui grad ridicat al oboselii șoferului.

Membrii asociației Green Road, în calitate de promotori ai siguranței rutiere,  găsim noua reglementare ca fiind una lăudabilă și credem că prin intermediul noilor tehnologii vom conduce pe drumuri tot mai sigure!

 

Sursa: automarket.ro