UBER plătește impozit cât pentru toate companiile de taxi bucureștene
Administrator

UBER a plătit în 2016 impozit pe profit în valoare de 187.000 de lei.

În comparație, cele mai mari nouă firme de taximetrie din București au plătit împreună 61.224 lei, de trei ori mai puțin decât serviciul privat de car sharing, prezent deocamdată în București, Timișoara și Cluj.

Potrivit cifrelor publicate de Ministerul de Finanțe, găsim alarmant faptul că unii din cei mai mari operatori în regim de taxi nu înregistrează profit pentru 4 ani consecutiv, în perioada 2012-2016. Este vorba, printre alții, de Speed Taxi și Pelicanul Grup Taxi. Cristaxi, Auto Cobălcescu și Meridian le urmează la mică distanță în topul companiilor cu rezultate slabe financiare, în ciuda numărului mare de taxiuri din portofoliu.

Paradoxal, al 7-lea în operator din topul companiilor de taximetrie, Taxi Glucoza, a plătit în 2016 impozit pe profit în valoare de 36.341 lei. Această sumă reprezintă aproximativ jumătate din impozitul plătit statului de către primele nouă companii de taxi din București.

 

 

 

UBER este liderul incontestabil din topul plătitorilor de taxe, lucru explicat de numărul mare și în creștere al utilizatorilor aplicației. Mai mult decât atât, la această valoare se adaugă taxele plătite de șoferii parteneri UBER sub forma TVA-ului intracomunitar, impozitului pe venit și a altor contribuții.

 

Sursa: businessmagazin.ro